Ako správne skladovať a archivovať víno: Tipy a techniky Víno je výnimočný a zložitý prírod...
Blog
Náš blog vám ponúka výživnú exkurziu do sveta vína a vinárstva. Dočítate sa informácie o histórii a tradícii vinárstva, ale aj tipy na servírovanie a správne párovanie vín s rôznymi pokrmami. Nebudú chýbať ani rôzne zaujímavosti o víne alebo tipy na podujatia s vínkom spojené. No a podelíme sa aj o skúsenosti a príhody priamo z našej kuchyne. Vlastne, z nášho vinárstva a vinohradov, a možno aj z našej viechy.
Čo ďalšie tu na vás čaká? Tak napríklad články o pestovaní viniča a o procese výroby vína, ale aj o tom, ako víno správne skladovať či ako by malo správne zrieť. Pozrieme sa na typy a odrody vín, na to, aké vína sa vyrábajú v rôznych častiach sveta i na Slovensku, no nebudú chýbať ani trendy z oblasti vína. A to je len malá ochutnávka z toho, čo sa tu môžete dozvedieť. Hoci zatiaľ tu nenájdete všetky spomenuté témy, na článkoch už usilovne pracujeme a postupne budú pribúdať.
Máte tip na zaujímavý článok, ktorý by ste si radi prečítali na SKOVAJSA blogu? Dajte nám o ňom vedieť cez kontaktný formulár. Ďakujeme!
Pomaly sa nám blíži leto - obdobie slnka, radosti a chutí. A ako si vychutnať letné dni lepšie...
Zelené práce: letné preteky s časom Leto prináša do našich vinohradov život a s ním aj narastajúce ...
Krémové cestoviny s feta syrom, citrónom a špargľou Suroviny (4-5 porcií): morská soľ&...
Leto je obdobím slnka, dobrodružstva a príjemných chvíľ strávených s priateľmi či rodinou. A čo by m...
Vinársky slovník: TERROIR Terroir je dnes jedno z najčastejšie používaných slov v enoló...
Uzavretý kolobeh výroby vo vinárstve Skovajsa: prečo je zárukou kvality? Často sa na prezentáciách ...
Korok alebo screw cap: ktorý je lepší? Víno sa vyrába v rôznych štýloch, farbách a chutiach. Existu...
Rez viniča: strihanie viniča je základom pre budúcu úrodu Prečo sa vinič musí rezať? Pokia...
5 dôvodov prečo je víno stále vhodným biznis darčekom Výber vhodného darčeka pre zamestnancov a&nbs...