Uzavretý kolobeh výroby vo vinárstve Skovajsa: prečo je zárukou kvality? Často sa na prezentáciách ...
Blog
Náš blog vám ponúka výživnú exkurziu do sveta vína a vinárstva. Dočítate sa informácie o histórii a tradícii vinárstva, ale aj tipy na servírovanie a správne párovanie vín s rôznymi pokrmami. Nebudú chýbať ani rôzne zaujímavosti o víne alebo tipy na podujatia s vínkom spojené. No a podelíme sa aj o skúsenosti a príhody priamo z našej kuchyne. Vlastne, z nášho vinárstva a vinohradov, a možno aj z našej viechy.
Čo ďalšie tu na vás čaká? Tak napríklad články o pestovaní viniča a o procese výroby vína, ale aj o tom, ako víno správne skladovať či ako by malo správne zrieť. Pozrieme sa na typy a odrody vín, na to, aké vína sa vyrábajú v rôznych častiach sveta i na Slovensku, no nebudú chýbať ani trendy z oblasti vína. A to je len malá ochutnávka z toho, čo sa tu môžete dozvedieť. Hoci zatiaľ tu nenájdete všetky spomenuté témy, na článkoch už usilovne pracujeme a postupne budú pribúdať.
Máte tip na zaujímavý článok, ktorý by ste si radi prečítali na SKOVAJSA blogu? Dajte nám o ňom vedieť cez kontaktný formulár. Ďakujeme!
Korok alebo screw cap: ktorý je lepší? Víno sa vyrába v rôznych štýloch, farbách a chutiach. Existu...
Rez viniča: strihanie viniča je základom pre budúcu úrodu Prečo sa vinič musí rezať? Pokia...
5 dôvodov prečo je víno stále vhodným biznis darčekom Výber vhodného darčeka pre zamestnancov a&nbs...
Prečo majú vinári Vianoce viackrát do roka? Toľko príprav. Dvadsaťpäť druhov koláčov. Prach utretý ...
Prečo piť červené víno: Zdravotné benefity červeného vína Čas červeného vína je tu! Poďme sa preto ...
Viete, kedy je víno suché? Alebo, kedy naopak sladké? Cukor vo víne ovplyvňuje výsledný charakter ví...
REBRANDING – Ako to celé vzniklo? V tomto blogu sa dočítate: Niečo z našej histórie...
Vínne diamanty, aj tak sa často označujú kryštály vypadnutého vínneho kameňa.Vínny kameň alebo hydro...
Je dobre známe, že počas horúcich letných dní je dôležité mať víno dobre zachladené na správnu teplo...