Vinársky slovník: TERROIR Terroir je dnes jedno z najčastejšie používaných slov v enoló...
Blog
Náš blog vám ponúka výživnú exkurziu do sveta vína a vinárstva. Dočítate sa informácie o histórii a tradícii vinárstva, ale aj tipy na servírovanie a správne párovanie vín s rôznymi pokrmami. Nebudú chýbať ani rôzne zaujímavosti o víne alebo tipy na podujatia s vínkom spojené. No a podelíme sa aj o skúsenosti a príhody priamo z našej kuchyne. Vlastne, z nášho vinárstva a vinohradov, a možno aj z našej viechy.
Čo ďalšie tu na vás čaká? Tak napríklad články o pestovaní viniča a o procese výroby vína, ale aj o tom, ako víno správne skladovať či ako by malo správne zrieť. Pozrieme sa na typy a odrody vín, na to, aké vína sa vyrábajú v rôznych častiach sveta i na Slovensku, no nebudú chýbať ani trendy z oblasti vína. A to je len malá ochutnávka z toho, čo sa tu môžete dozvedieť. Hoci zatiaľ tu nenájdete všetky spomenuté témy, na článkoch už usilovne pracujeme a postupne budú pribúdať.
Máte tip na zaujímavý článok, ktorý by ste si radi prečítali na SKOVAJSA blogu? Dajte nám o ňom vedieť cez kontaktný formulár. Ďakujeme!
Uzavretý kolobeh výroby vo vinárstve Skovajsa: prečo je zárukou kvality? Často sa na prezentáciách ...
Korok alebo screw cap: ktorý je lepší? Víno sa vyrába v rôznych štýloch, farbách a chutiach. Existu...
Rez viniča: strihanie viniča je základom pre budúcu úrodu Prečo sa vinič musí rezať? Pokia...
5 dôvodov prečo je víno stále vhodným biznis darčekom Výber vhodného darčeka pre zamestnancov a&nbs...
Prečo majú vinári Vianoce viackrát do roka? Toľko príprav. Dvadsaťpäť druhov koláčov. Prach utretý ...
Prečo piť červené víno: Zdravotné benefity červeného vína Čas červeného vína je tu! Poďme sa preto ...
Viete, kedy je víno suché? A kedy, naopak, sladké? Cukor vo víne ovplyvňuje výsledný charakter vína ...
REBRANDING – Ako to celé vzniklo? V tomto blogu sa dočítate: Niečo z našej histórie...
Vínne diamanty, aj tak sa často označujú kryštály vypadnutého vínneho kameňa.Vínny kameň alebo hydro...