Chardonnay

Osviežujúce Ovocné Perlivé Chardonnay FRIZZANTE 2024 prináša osviežujúci zážitok s jemným perlením, ktoré zvýrazňuje jeho svieži charakter. Vôňa je ľahká, ovocno-herbálna, s...

Veltlínske zelené TERROIR 2023 Rizling rýnsky TERROIR 2024 Chardonnay TERROIR 2022 Tento set predstavuje výber špičkových vín zo špeciálnej línie SKOVAJSA TERROIR, ktorá...

Sladké Ovocné Harmonické Chardonnay IDENTITY 2024 | sladké očarí zlatistou farbou a intenzívnou ovocnou vôňou s tónmi prezretého tropického ovocia a broskýň. Chuť je bohatá,...

Ovocné Minerálne Elegantné Chardonnay IDENTITY 2024 sa vyznačuje nádhernou zlatistou farbou a intenzívnou ovocnou vôňou so sladkými tónmi tropického ovocia a hrušiek. Chuť je...

Veltlínske zelené TERROIR 2023 Rizling rýnsky TERROIR 2024 Chardonnay TERROIR 2022 Tento set predstavuje výber špičkových vín zo špeciálnej línie SKOVAJSA TERROIR, ktorá...
Chardonnay je jednou z najznámejších bielych odrôd na svete, pochádza z francúzskeho regiónu Bourgogne. Je celosvetovo veľmi obľúbené a pestuje sa vo všetkých kútoch sveta. Biele vína z odrody Chardonnay teda rezonujú u mnohých milovníkov vína – začiatočníkov aj skúsených - a my vám ho prinášame takisto!
#ShowMore#
Dôvodom, prečo je Chardonnay tak obľúbené je množstvo chutí, ktoré dokáže ponúknuť. Tie vyplývajú z klimatických a geologických podmienok oblasti, v ktorej bolo hrozno dopestované. Môžeme natrafiť na svieže a aromatické vína s tónmi jabĺk, citrusov, zrelých egrešov, melónov, banánov a exotického ovocia, ale aj na štruktúrne a extraktívne vína vyzrievané v dubových sudoch, ktoré ponúkajú tóny vanilky, masla, lieskových orechov až po kávu alebo karamel. Farba sa v závislosti od spôsobu spracovania a oblasti môže líšiť od svetlo slamovej až po bohatú jantárovo žltú.
Chardonnay sa výborne hodí k stredomorským jedlám. Svieže, mladé Chardonnay sa dokonalo snúbi s rybami a morskými plodmi. Dokonale ladí aj k ľahším druhom cestovín a grilovanému mäsu. Ak víno zrelo v dubových sudoch (Línia SELECTION) je ideálnym spoločníkom ku grilovanej bravčovej panenke, slimákom alebo k homárovi.