Prečo majú vinári Vianoce viackrát do roka?

Prečo majú vinári Vianoce viackrát do roka?

Toľko príprav. Dvadsaťpäť druhov koláčov. Prach utretý aj vo vnútorných rohoch akvária s rybičkami. Každý milimeter obytnej zóny je omotaný svetielkami. Pre jeden večer, ktorý skončí rýchlejšie ako motivácia cvičiť pri pohľade na všetky tie lahodné koláče.

Ale je aj tak magický. Keď sa celá rodina stretne za jedným stolom pri pohári vína. Vína, ktorého výroba trvá celý rok. No keď sa všetko podarí, sú to viacnásobné Vianoce. Najmä pre vinárov.

Keď pohľad nemrazí, ale zahreje
Jar býva pre vinice kritická. Všetko začína kvitnúť, otepľuje sa, no počasie je stále nevyspytateľné. Prízemné mrazy vedia stále udrieť a urobiť veľké škody. Nie je nič horšie, ako keď vinár vidí svoje vinice zmrznuté. Preto, keď vinica prežije chladnú jar, vinári majú dôvod na oslavu. Úroda ostáva nepoškodená a pripravená na svoje ďalšie míľniky.

Keď vinič odkvitne a vinár precitne
Vianoce sú aj vtedy, keď vinice kvitnú. Kvalitná úroda sa pozná podľa toho, ako dobre sa jej na jar podarí odkvitnúť. Keď ide všetko hladko, vinár sa môže sústrediť na správnu starostlivosť. Nasledujú takzvané zelené práce, redukcia úrody a príprava na pomaly sa blížiaci zber.

vinoce-family-02-min

Keď je dážď skúpy na krúpy
Každé ročné obdobie predstavuje pre vinič určité nebezpečenstvo. Proti väčšine hrozieb sa dá viac či menej úspešne brániť, ale ak príde krupobitie, máte smolu. Preto, ak sa leto nesie v znamení dažďa bez krúpov, Vianoce pokračujú. Bez ujmy na zdraví, bez zničenej úrody.

Keď úroda neodletí v bruchu škorcov
Niečím sa živiť musia, no keď sa škorce pustia do viníc, vinárstvo vie utrpieť katastrofálne straty. Vinárstvo Skovajsa tento problém dôverne pozná. Len nedávno im škorce zničili celú úrodu Hibernalu, ktoré je jedno z najobľúbenejších vín.

vinoce-family-03-min

Keď balia darčeky skôr, ako pred Štedrým večerom
Fajnovo vyzreté vínko, ktoré úspešne zvládlo celú cestu, sa plní do fliaš. Je to ako balenie darčekov do ozdobného baliaceho papiera. A čo je najlepšie? Že kvalitné vínko môže byť aj skvelým vianočným darčekom. Napríklad pre obchodných partnerov či nezameniteľných zamestnancov a kolegov.

vinoce-family-01-min

Keď je víno na stole a všetci sú pokope

Výroba vína je dlhodobý proces, počas ktorého musí všetko so všetkým hrať a všetko sa musí pripraviť správne. Presne tak, ako to je s prípravou Vianoc. Nie je však nad ten moment, kedy sa všetci stretnú pri pohári vína. Vína, ktoré je tvorené tak, aby ste mali Vianoce kedykoľvek si ho otvoríte. Vinárstvo Skovajsa má Vianoce viackrát do roka. A teraz ich môžete mať aj vy.

Našli ste v článku chybu? Dajte nám o nej vedieť cez kontaktný formulár, aby ste nám umožnili problém vyriešiť. Ďakujeme!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz