RECEPT: Krémové cestoviny s feta syrom, citrónom a špargľou

Krémové cestoviny s feta syrom, citrónom a špargľou

Suroviny (4-5 porcií):

  • morská soľ  
  • 180g cestovín penne 
  • 2 pl nesoleného masla alebo extra panenského olivového oleja   
  • 250g špargle, očistenej a nakrájanej na kusy asi 2 palce dlhé   
  • 1 veľká šalotka nakrájaná na tenké plátky   
  • 2 strúčiky cesnaku nakrájaného na tenké plátky   
  • jemne nastrúhaná kôra z 1 stredne veľkého bio citróna 
  • čerstvo mleté čierne korenie   
  • 150g gréckeho jogurtu (najlepšie s obsahom tuku 5 % alebo viac)   
  • 150g syru feta, z toho 100g nadrobeného na malé kúsky do omáčky a 50g na posypanie   
  • nakrájaný čerstvý kôpor 
  • 1/4 šálky drvených opražených vlašských orechov  

vino-skovajsa-recept-cestoviny-so-sparglou-1

Krok 1 

Dajte variť vodu do veľkého hrnca. Nasypte cestoviny do osolenej vriacej vody, občas premiešajte a nechajte variť , pokiaľ nebudú “al dente”. Pred scedením odoberte 2 šálky cestovinovej vody a odložte bokom.

Krok 2 

Medzitým roztopte na panvici maslo na strednom ohni. Pridajte špargľu a šalotku a miešajte asi 1 minútu. Pridajte cesnak, trochu nastrúhanej citrónovej kôry a ochuťte soľou a korením. Miešajte asi 5 minút, kým špargľa nezíska svetlozelenú farbu a nebude mäkká. Šalotky by mali byť  jemne skaramelizované. 

Krok 3 

Odstráňte panvicu z ohňa a pridajte cestoviny, jogurt, feta syr, kôpor a premiešajte. Postupne pridávajte cestovinovú vodu po dvoch lyžiciach, aby ste zriedili omáčku na želanú konzistenciu. Dochuťte soľou a korením. 

Krok 4 

Podávajte posypané fetou, opraženými vlašskými orechami a kôprom. Pre dokonalý gurmánsky zážitok odporúčame podávať cestoviny spoločne s našim vínom z odrody Veltlínske zelené.

Dobrú chuť.

vino-skovajsa-recept-cestoviny-so-sparglou-2

Našli ste v článku chybu? Dajte nám o nej vedieť cez kontaktný formulár, aby ste nám umožnili problém vyriešiť. Ďakujeme!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz