Objavte najlepšie letné vínne festivaly na Slovensku, ktorých súčasťou bude Víno Skovajsa!

Leto je obdobím slnka, dobrodružstva a príjemných chvíľ strávených s priateľmi či rodinou. A čo by mohlo byť lepšie ako kombinácia slnečných dní a výborného vína? Na Slovensku sa koná  množstvo letných vínnych festivalov, ktoré ponúkajú nezabudnuteľné zážitky, kultúru a, samozrejme, skvelé víno. Ak sa chystáte stráviť letné mesiace na Slovensku, pozrite si zoznam týchto najlepších letných vínnych festivalov, ktoré by ste mali určite navštíviť. Ich súčasťou budeme aj my a naše vína z vlastných vinohradov!

 

Víno pod hradom 17. 6. 2023 v Trenčíne

Festival Víno pod hradom vznikol v roku 2016. Prvotnou myšlienkou bolo oživiť historické centrum mesta Trenčín spojením kvalitného vína, chutného jedla a príjemnej hudby. Festival zažil premiéru v roku 2016 a odvtedy si získal srdcia nielen Trenčanov, ale aj ľudí z blízkeho či ďalekého okolia.

Príďte sa zabaviť s priateľmi a rodinou a zažite príjemnú sobotu v obklopení toho naj, čo slovenská vinárska scéna ponúka. Čakať vás bude viac ako 300 druhov vín zo Slovenska i z celého sveta. To všetko pod úchvatným Trenčianskym hradom na Mierovom aj Štúrovom námestí a na Ulici Marka Aurélia.

345056503_190271250505669_8906659517174293134_n-min

DSC_4911-1-min

Raj vína v Rajeckých Tepliciach 17.6.2023

Vínny festival Raj vína v Rajeckých Tepliciach spája výborné slovenské vinárstva a malebné zákutia mesta Rajecké Teplice. Príďte si užiť toto príjemné podujatie, na ktorom vám počas spoznávania krás kúpeľného mesta a kvalitného slovenského vína bude k dobrej nálade hrať aj živá hudba. V uliciach mesta sa nachádza množstvo kaviarní a reštaurácií, kde si môžete oddýchnuť, posedieť s priateľmi a načerpať novú energiu.

ezgif.com-webp-to-jpg-min

ezgif.com-webp-to-jpg (1)-min

Čarovná záhrada: Víno a oheň 1.7.2023 v Bratislave

Čarovná záhrada: Víno a oheň je komorný vinársky festival na zelenej streche uprostred “mestskej džungle” hlavného mesta. Návštevníci budú môcť ochutnať skvelé slovenské vína, ulahodiť si dobrým jedlom a stráviť príjemný čas so svojimi blízkymi. Atmosféru festivalu budú príjemnou hudbou dotvárať traja dídžeji. Súčasťou eventu budú aj dve moderované diskusie s foodblogerom Čoje Bratislava.

 

Vínny festival v Grandhoteli Praha 22.7. v Tatranskej Lomnici

Vyhľadávaný Grandhotel Praha je situovaný v centre Tatranskej Lomnice. Práve Grandhotel Praha je dejiskom obľúbeného Vínneho festivalu, ktorý sa uskutoční 22.7. na terase hotela. Nenechajte si ujsť tento výnimočný večer plný kvalitného slovenského vína, rozhovorov s vinármi, ľudovej hudby a dobrej nálady.

 

Víno pod hviezdami 4-5.8. v pezinskych vinohradoch

Víno pod hviezdami vzniklo v roku 2017. Prvotnou myšlienkou bolo spojiť pitie vínka v pezinských vinohradoch so sledovaním meteorického roja perzeidov. Teda v preklade: romantika vo vinohradoch. Časom sa však ukázalo, že jedinečná atmosféra tohto podujatia láka čoraz viac návštevníkov.

Dnes už to zďaleka nie je len o víne a hviezdach. Kľúčovou zložkou podujatia sa stala aj kultúra, predovšetkým hudba, a tiež gastro. Na festivale sa už predstavili interpreti ako Horkýže Slíže, Billy Barman, Medial Banana, Polemic, Fallgrap, N.O.H.A., United Flavour a ďalší. Tento rok sa môžete tešiť na vystúpenia interpretov ako Para, Jana Kirschner, Shantel, Vec Allstars, Billy Barman a dievčatá zo SĽUKU, Inekafe, Nerieš či Akustika. A samozrejme nesmú chýbať ani naše vína.

12126-1-min

hviezdy-2021-sobota-28-of-53-scaled-min

Vinobranie v Pezinku 22. - 24. 9. 2023

Vinobranie v Pezinku je jedným z najstarších a najpopulárnejších vínnych festivalov na Slovensku. Koná sa každý rok a ponúka príležitosť ochutnať výnimočné vína z regiónu Malých Karpát. Okrem vína tu nájdete tradičné remeslá, kultúrne podujatia, hudobné vystúpenia a kolotoče. Atmosféra je vždy radostná a plná života.

zpvv-pezinok-vinobranie-2019_5129-1024x680-min

vinobranie_06-min

Slovensko ponúka úžasné letné vínne festivaly, ktoré zaručene spríjemnia vaše leto. Od Pezinka po Tatry, od západu po východ - každý festival je jedinečný a spája  víno, kultúru a zábavu. Nech už ste milovníkom vína alebo iba hľadáte nové dobrodružstvá, neváhajte navštíviť tieto najlepšie letné vínne festivaly na Slovensku. Oslovujú všetky zmysly a ponúkajú nezabudnuteľné zážitky, ktoré si budete pamätať ešte dlho po skončení leta. Vidíme sa tam!

 

Našli ste v článku chybu? Dajte nám o nej vedieť cez kontaktný formulár, aby ste nám umožnili problém vyriešiť. Ďakujeme!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz